SOITINHUOLTO

Huoltohinnasto

Säädöt kohdilleen

Kitara vaatii aika ajoin huoltoa. Kielten jännite säilyy vuodenajasta toiseen jokseenkin samana (jos kielenpaksuutta ei muuteta), mutta kaulapuu elää ilmankosteuden mukana. Kuivana talvena otenauhojen päät voivat tuntua teräviltä otelaudan kutistuessa, ja kielet voivat nousta “itsekseen” korkeammalle otelaudasta kuin kesäaikana.

bridgeadjustmentAkustinen kitara reagoi kosteudenmuutoksiin “koko kropallaan”. Tällaiset kaulan ja kopan muutokset ovat tietyissä rajoissa normaalia puun käyttäytymistä, ja yleensä hallittavissa säännöllisillä säätötoimenpiteillä ja erityisillä akustisiin kitaroihin suunnitelluilla edullisilla kostuttimilla.

Apua vireongelmiin

Jos kitara ei tunnu pysyvän vireessä ilman toistuvaa virityksen tarkistusta, vika on useimmiten satulan viimeistelyssä, liian vanhoissa kielissä, huonosti säädetyssä vibratallassa tai huonoissa virityskoneistoissa. Jos jotkut soinnut ja äänet kuulostavat epävireisiltä vaikka kuinka virittää, kannattaa ensin vaihtaa kitaraan uudet kielet. Jos tämä ei auta, säädöt tulee tarkistuttaa. Kaikkeen tähän löytyy apu meiltä!

 

Kulumat kuntoon

NutfilingOtenauhat kuluvat ahkerassa soitossa kuopille. Kulumisen määrä riippuu soittotunneista, soittajan “tatsista” sekä otenauhan kovuudesta. Kuluminen aiheuttaa ongelmia – ääni särisee kuluneimmissa kohdissa sekä vireisyys huononee. Vaivaan löytyy apu ammattitaidolla suoritetusta nauhojen hionnasta tai nauhojen uusimisesta. Jos nauhat uusitaan, meiltä löytyy varmasti sopivan kokoiset otenauhat jokaiseen makuun. Perinteisen nauhamateriaalin lisäksi saat meiltä myös Stainless Steel otenauhat, jotka ovat jopa 10 kertaa pitkäikäisemmät kuin perinteiset nauhat.

Myös sähköiset osat kuluvat käytössä. Jos volumepotikka rahisee tai jakkiliitin pätkii, kannattaa tuoda kitara huoltoon. Useimmat sähköviat saadaan korjattua edullisesti ja nopeasti.

Uudenkarhea?

Kokemattoman soittajan saattaa olla vaikeaa tietää milloin kitara on hyvin säädetty. Useimmiten uusikin kitara tarvitsee säätämistä. Uuden kitaran otenauhat ja yläsatula saattavat olla pienoista viimeistelyä vailla eikä virekään aina tahdo pysyä niin hyvin kuin pitäisi. Näiden viimeistelyseikkojen ei tarvitse merkitä että soitin olisi huono tai käyttökelvoton – asiantunteva trimmaus tekee soitettavuudelle kirjaimellisesti ihmeitä!

 

Täysihoito kielisoittimille

FrettangnipperMeille huolto- ja korjaustöiden korkea laatu on kunnia-asia – palveluun sisältyykin aina tyytyväisyystakuu. Huollamme niin edulliset peruskitarat kuin pitkään palvelleet “vuosikertafenderitkin”. Perushuoltojen lisäksi teemme kielisoittimien vaativammat korjaukset sekä muutostyöt. Kaikki tarvittavat osat saat myös meiltä.

On tärkeää muistaa, että markkinoilla on monentasoisia korjaajia. Halpa hinta näkyy useimmiten työn jäljessä. Erityisesti arvokkaampien soittimien suhteen tulee olla tarkkana – korjauksen laatu vaikuttaa suoraan soittimen arvokehitykseen!

Tapauskohtainen kustannusarvio

Alustava kustannusarvio voidaan yleensä todeta jo puhelimessa tai sähköpostin välityksellä. Joissakin tapauksissa sähköpostitse lähetetyt kuvat ovat suuri apu vikaa kartoitettaessa.

Yleisimmät huolto- ja muutostyöt on hinnoiteltu yksiselitteisesti, isommat remontit veloitetaan tuntiperusteisesti. Hinnastostamme näet yksityiskohtaisen selosteen, mitä töitä mikin huoltotoimenpide sisältää.